17-årige Laura er HimmerLands nye Greenkeeper-elev: ”Der er masser af frisk luft […] og så er maskinerne heller ikke til at klage over”

25. oktober 2021

Det med at finde sin plads i livet, kan godt være svært, og for nogle kan det tage lang tid. Men der har ikke været slinger i valsen for 17-årige Laura Pedersen, som efter kort tid i praktik i HimmerLands greenkeeper-afdeling, var overbevist om, at hendes fremtid skulle findes på golfbanerne i Gatten.

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Når alarmen ringer kl. 05:45 er det uden sure miner, men tværtimod med et stort smil på læben, at Laura bevæger sig fra lejligheden i Gatten og de få hundrede meter mod greenkeepergården, som ligger på toppen af HimmerLands kuperede terræn.

Elevpladsen som greenkeeper, har nemlig vist sig at være lige præcis det, hun havde håbet på.

”Jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget, hvor jeg var aktiv, fordi jeg nok har lidt for meget krudt i røven til at sidde stille, og så havde jeg tænkt på enten greenkeeper eller anlægsgartner kunne være noget for mig,” siger Laura og fortsætter:

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Laura nyder at sætte sig i sædet
på de helt store maskiner.

”Så jeg aftalte med Johnny (HimmerLands Head Greenkeeper) at starte i en praktikperiode i HimmerLand for at prøve det af. Efter bare én uge, så kunne jeg mærke, at det var det her jeg ville. Der er masser af frisk luft, et godt kollegialt sammenhold og så er maskinerne heller ikke til at klage over,” lyder det fra den ellers fåmælte midtjyde.

Det med store maskiner er da heller ikke noget nyt for Laura, der er vant til at hjælpe til på gården i Salling lidt uden for Skive, hvor hun er vokset op.

Fra Salling til Gatten på scooter?

Head Greenkeeper Johnny Kristensen har da også svært ved at skjule sin begejstring for Lauras måde et gribe greenkeeper-faget an på. Faktisk overraskede Laura Johnny med at være flyttet hjemmefra i en alder af blot 17 år og så til Gatten af alle steder, uden at have skrevet under på en kontrakt.

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Johnny nyder at følge med i Lauras udvikling.

”Hun tog mig lidt på sengen, for vi havde snakket om, at hun skulle prøve faget af først, og se, om det var noget for hende. Men hun bor jo i Salling lidt uden for Skive, så vi havde jo lidt transport-problemer.”

Men det stoppede ikke Laura, der selv foreslog at hun jo bare kunne hoppe på scooteren og køre fra Salling hver dag.

”Det viser jo bare, hvor løsningsorienteret Laura er. Hun ringede en dag og sagde, at nu var hun flyttet herop på et bed and breakfast, og det var selvom vi ikke havde skrevet under på en kontrakt endnu – så der blev jeg lidt overrasket, men så var vi jo nødt til at give hende én,” siger Johnny med et glimt i øjet.

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Johnny viser Laura, hvilke fairways,
der skal under kærlig behandling.

Og det har han ikke fortrudt.

”Hun er jo en kæmpe gevinst for HimmerLand, og hun sprang bare på maskinerne fra dag ét, hun er svær at få ned igen, og så er hun virkelig dygtig til sit arbejde,” siger Johnny og fortsætter:

”Laura var måske lidt stille i starten, men nu hilser hun på alt og alle, og er meget vellidt blandt kollegaerne, og så er det jo bare for fedt at se en 17-årig give den gas og ikke være bange for at tage ansvar.”

HimmerLand har i alt 3 golfbaner fordelt på to baner med 18 huller og én 6-hullers par-3-bane, så der er nok at se til for Laura og Johnny og de omkring 20 kollegaer.

Mesterlære var vejen frem

Efter praktikperioden var overstået, og Laura var overbevist om, at flotte greens og snorlige fairways var den rette vej at gå, blev kontrakten om en elevplads endelig underskrevet.

Laura var faktisk så sikker på sit valg af karriere, at hun foretrak mesterlære fremfor et normalt grundforløb på greenkeeperskolen lidt uden for Aabybro.

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Både Laura og Johnny sætter pris på en god maskinpark.

”Jeg er ordblind og har altid haft lidt svært ved at koncentrere mig i skolen. Dét kombineret med at jeg bare var sikker på mit valg, gjorde det ret let at vælge mesterlære fremfor et almindeligt grundforløb,” siger Laura og fortsætter:

”Jeg får meget mere ud af praktisk erfaring, så det er bare lige som det skal være.”

Ved mesterlære accepterer elevpladsen, at man har kompetencer nok til at sætte sine elever ind i det basale, som eleverne ellers ville skulle bruge grundforløbet på.

Laura-er-HimmerLands-nye-greenkeeper-elev

Selvom de store maksiner lokker, kan en “lille”
buskrydder også stille den værste maskinabstinens.

Fakta om Laura:

cloche-primary
Booking

Er du i tvivl? Så kontakt os

close-w
Luk
close-w
Luk
search Søg
cloche-w Book nu
  • +45 9649 6100
  • kontakt@himmerland.eu