Fra elev til Souschef: Nicolai droppede ud af universitetet for at blive kok

19. december 2022

På 2. semester fik Nicolai Bærentsen nok af tilværelsen som universitetsstuderende på Aalborg Universitet. Det var ikke lige ham alligevel. Hvad fremtiden så skulle bringe, vidste han ikke, men det skulle der blive lavet om på efter en kammerats mor tilmeldte Nicolai til kokkeskolen på TECHCOLLEGE i Aalborg.

Ligesom så mange andre unge mennesker, havde Nicolai Bærentsen valgt at fortsætte på universitetet efter gymnasiet, og ligesom så mange andre unge mennesker, var han stadig i tvivl, om det nu også var det rigtige. Efter to semestre fandt han dog ud af, at universitetet ikke var noget for ham, men hvad gør man så, når ens første idé ikke slår igennem?

HimmerLand-Nyheder

Nicolai og Lasse har arbejdet sammen længe – nu er de Souschefer sammen

”På 2. semester kunne jeg mærke, det ikke var det rigtige for mig at gå på universitetet, så jeg droppede ud uden egentlig at have en plan for, hvad jeg så gerne ville. Så jeg gik et par måneder uden rigtig at lave noget. Det blev også lidt frustrerende ikke at lave noget, men det var svært for mig at finde ud af, hvad der var af muligheder,” siger Nicolai Bærentsen.

Heldigvis var der hjælp at hente hos en kammerats mor, der foreslog Nicolai at blive kok. Faktisk gik hun så langt at hun tilmeldte ham på kokkeskolen på TECHCOLLEGE i Aalborg.

”Jeg tror hun kunne se noget i mig, jeg ikke selv havde set, og der fik hun jo ret, kan man sige, hvilket jeg er meget glad for i dag,” siger Nicolai med et glimt i øjet og fortsætter:

”Jeg fandt hurtigt ud af at kokkefaget passer mig rigtig godt. Jeg kan godt lide, der er gang i den, og at der er meget at se til. Der har HimmerLand også været det perfekte sted for mig, fordi man her får et indblik i rigtig mange forskellige temaer. Her får du lov til at køre service til over 400 personer til store events, lave almindelig a la carte, prøve kræfter med fine dining og HimmerRiget, men også at lave burger og pizza til familien.”

HimmerLand beskæftiger omkring 12 elever ad gangen.

HimmerLand-Nyheder

Nicolai og Lasse har ansvaret for menuerne, som de jævnligt skifter.

Fra elev til Souschef på 3 år

Nicolai hørte om HimmerLand gennem to kokke, han kendte, og han besluttede derfor at prøve resortet på Lars Larsen Vej 1 af.

”En af mine første dage var til vores årlige golfturnering, hvor der kommer gæster og spillere fra hele verden. Her fik jeg for første gang smag for, hvad HimmerLand kan tilbyde, og jeg var egentlig ret solgt allerede der,” siger Nicolai Bærentsen.

HimmerLand-Nyheder

Nicolai er Souschef sammen med Lasse Guldbæk.

På bare 3 år er Nicolai gået fra at være elev til nu at være Souschef, hvilket indebærer, at han nu skal være rollemodel for de andre elever samt have ansvaret for hotelrestauranten Hul 19.

”Det har været rigtig fedt at være elev i HimmerLand. Jeg tror ikke, der findes et sted med så mange muligheder for udvikling og sparring, som her. Mange i branchen kører tit med samme menu i lang tid, og derfor kommer man måske ikke på samme måde rundt om kokkefaget som i HimmerLand,” siger Nicolai Bærentsen.

HimmerLand-Nyheder

Hul 19 er HimmerLands gastronomiske hjerte,
hvor der både er morgenmad, bøfsandwich, a la carte og meget mere.

Kokkeelever er i høj kurs

Det er efterhånden en velkendt udfordring i branchen, at eleverne ikke hænger på træerne. Spørger man F&B Chef i HimmerLand Daniel Ditman Pedersen, er det er stigende problem.

”Der er generelt i branchen en udfordring med at få elever, og det tror jeg skyldes at der i lang tid har været fokus på de gymnasiale uddannelser, og måske ikke så meget erhvervsuddannelserne. Selvom vi ikke oplever det på samme måde i HimmerLand, er det vigtigt, at vi også hele tiden gør os attraktive over for vores måske kommende kollegaer, som inden så længe skal til at starte på kokkeskolen,” siger Daniel Ditman og fortsætter:

HimmerLand-Nyheder-Daniel-Ditman-Pedersen

F&B Chef i HimmerLand Daniel Ditman Pedersen.

”I HimmerLand kan vi både tilbyde erfaringer inden for fine dining med vores HimmerRiget restaurant anført af Mads Kongsgaard, der kommer fra Søllerød Kro. Så har vi vores fester og selskaber, almindelig a la carte, men også et pizzeria samt en helt ny sportsbar på vej, så der er rigeligt med muligheder for at lære kokkefaget i HimmerLand.”

Står du og mangler en elevplads enten som tjener eller kok, ansætter HimmerLand løbende nye talenter, der har store karrieredrømme.

Skulle man være interesseret i en elevplads i HimmerLand er man altid velkommen til at sende en ansøgning til job@himmerland.eu. 

cloche-primary
Booking

Er du i tvivl? Så kontakt os

close-w
Luk
close-w
Luk
search Søg
cloche-w Book nu
  • +45 9649 6100
  • kontakt@himmerland.eu