HimmerLand renoverer og åbner ny sportsbar – nu får det gamle inventar helt nyt liv

8. marts 2023

Når det kommer til at udvide faciliteter i HimmerLand, er der fuld fart på. Senest en helt ny sportsbar, Larsens Sportsbar & Bistro, med nye bowlingbaner, som åbner til sommer. Men selvom, der udvides i stor stil og nye faciliteter kommer til, er der også en plan for det inventar, der kommer i overskud. 

I takt med at resortet på Lars Larsens Vej 1 udvider med en lang række nye faciliteter – senest Larsens Sportsbar & Bistro med helt nye bowlingbaner, er der således en masse gammelt inventar, der skal skiftes ud med noget nyt. Noget af det inventar, der er kommet i overskud, er blandt andet et legeland, spiseborde, caféstole, sofaer og barstole, som nu får et nyt liv andre steder i Vesthimmerlands Kommune.

En række lokale aktører i Vesthimmerlands Kommune får således glæde af inventaret fra det, der nu bliver til Larsens Sportsbar & Bistro.

En af dem, der har stået i spidsen for, at det gamle inventar kunne få et nyt hjem, er HimmerLands Sustainability Koordinator, Michelle Møller Jensen.

HimmerLand-Nyheder

Sustainability Koordinator i HimmerLand, Michelle Møller Jensen, giver inventaret videre.

Fra tanke til handling

”Hvordan kan inventaret gavne et andet sted, og hvordan kan andre får glæde heraf?”, tænkte Michelle Møller Jensen, da hun først blev gjort opmærksom på projektet. Som en del af inventaret var både legeland, spiseborde og caféstole, der alt sammen er blevet doneret til gode formål.

Flere læs trailere blev fyldt med inventaret fra bowling.

Det var derfor både med henblik på det miljømæssige, men også det sociale aspekt i form af, at det kunne skabe glæde hos andre, som fyldte for Michelle Møller Jensen. På den måde blev der således skabt kontakt til forskellige instanser i lokalsamfundet, hvoraf Danmission, Asylcenter Vesthimmerland, Mor Roligs Mad- og Hjælpeteam, samt Vuggestuen Påfuglen i Gedsted takkede ja til hver især at overtage en del af inventaret – og det glæder Michelle Møller Jensen.

Danmission var mødt op i HimmerLand for at tage imod sin del af .

”Det her med, at vi kunne bidrage med noget, var helt klart min personlige motivation. Vi havde nogle resurser, som vi kunne bidrage med til organisationer, og på den måde støtter vi lokalsamfundet ved at donere til nogle, som er trængte.” siger hun.

Et stigende behov

En af dem, som fandt interesse i inventaret fra bowling, var Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs Mad- og Hjælpeteam, hvorigennem hun hjælper udsatte med tøj og indbo. Hun modtog blandt andet spisestole og caféborde, som altså nu har fået et nyt liv.

Anette Rolighed Nielsen, som står bag Mor Roligs Mad- og Hjælpeteam blev glad for donationen.

”Det der med at hjælpe, det er noget, man bare gerne vil. Og når vi har muligheden for at få så meget hjælp gennem donationer fra virksomheder, så er vi også forpligtede til at gøre en indsats, så længe vi kan,” siger Anette Rolighed Nielsen og fortsætter:

”Der er et behov, og det er stigende. Jeg bliver i hvert fald ved, så længe der et behov, jeg kan dække.”

Hendes engagement i frivilligt arbejde begyndte i en Facebookgruppe, hvor tanken: ”Det kan jeg da egentlig godt lige hjælpe med det der,” strejfede hende. Senere rakte en af hendes bekendte fra kommunen ud til Anette Rolighed Nielsen, hvorefter hun hurtigt indledte sin indsats i forhold til at afsætte ting til de trængte – og i dag har organisationen været nødsaget til at anskaffe sig et lager for at have plads til de mange donationer.

HimmerLand-Nyheder

Mor Roligs Mad- og Hjælpeteam var mødt op for at afhente sin del af inventaret.

Anette Rolighed Nielsen lægger vægt på vigtigheden i, at virksomheder donerer ting til genanvendelse, og siger:

”Det er jo ekstremt givende at kunne hjælpe og at kunne se, at det hjælper. Og så er det jo et skulderklap af de store, at virksomhederne også kan se, det gavner at give ud.”

HimmerLand-Nyheder

Larsens Sportsbar og Bistro åbner til sommer 2023.

HimmerLand har også gang i andre byggeprojekter, som omfatter ny multihal, nyt feriehus samt nyt parkerings- og ankomsthus. Senest er der blevet bygget nyt sportsanlæg med både kunstgræs fodboldbane og padelhal.

Fakta:

cloche-primary
Booking

Er du i tvivl? Så kontakt os

close-w
Luk
close-w
Luk
search Søg
cloche-w Book nu
  • +45 9649 6100
  • kontakt@himmerland.eu