Medarbejdere i HimmerLand takker ja til danskundervisning

20. juni 2023

17 kollegaer i HimmerLand takker ja til danskundervisning. Undervisningen er et resultat af en trivselsundersøgelse, hvor flere havde givet udtryk for et ønske om at blive bedre til dansk. Undervisningen begyndte den 2. maj, og forløber sig helt frem til jul.

Det med at starte på noget nyt kan for mange være udfordrende. Særligt når man både skal begå sig i en ny virksomhed et nyt land og en helt anden kultur.

Det er noget Rita Jakutyte fra Litauen kan nikke genkende til. Hun startede i HimmerLand i oktober 2021, og har siden haft et ønske om at forbedre sine danskkundskaber. Da hun blev Teamleder i Housekeeping afdelingen, har det ønske kun vokset sig endnu større.

Medarbejdere-i-HimmerLand-takker-ja-til-danskundervisningDanskundervisningen er blevet til, da flere medarbejdere i en
trivselsundersøgelse havde udtrykt et ønske om at blive bedre til dansk.

Sammen med 16 andre kollegaer har hun derfor takket ja til at modtage danskundervisning hver tirsdag i arbejdstiden på resortet på Lars Larsens Vej 1. Og det er noget, hun sætter rigtig stor pris på:

“Det er et interessant sprog, men det er ikke let, og jeg vil jo gerne have endnu mere kontakt med mine kollegaer i HimmerLand. Derfor er det rigtig dejligt at have mulighed for at deltage i danskundervisningen med mine kollegaer, så vi kan øve os i dansk sammen og indgå i grupper med nogle, som vi allerede har en relation til. Som vi løbende lærer mere og mere dansk, bliver det lettere for mig at tale sproget, og jeg vokser som person – både uden for og inden for arbejdspladsen” siger Rita Jakutyte, der kun har boet i Danmark i 2,5 år.

Medarbejdere-i-HimmerLand-takker-ja-til-danskundervisningRita Jakutyte (tv) og 16 andre kollegaer er til danskundervisning hver tirsdag.

Til danskundervisningen lærer de 17 medarbejdere alt fra 10-tabellen, læse og skrive, udarbejdelse af CV, som kan gavne dem i forbindelse med fremtidige jobansøgninger, til at kunne indgå i sociale relationer med alle sine kolleger.

Modige medarbejdere

Da HR Chef i HimmerLand Pia Søgaard, gennem en trivselsundersøgelse først, blev opmærksom på, at flere af de ikke dansktalende medarbejdere i HimmerLand ønskede at lære dansk, indledtes der meget hurtigt en indsats.

Medarbejdere-i-HimmerLand-takker-ja-til-danskundervisningHR Chef i HimmerLand, Pia Søgaard (tv) er stolt af de medarbejdere,
der har sagt ja til danskundervisning.

“Housekeeping kommer over hele resortet, så jeg håber, at vi kan hjælpe dem med at blive endnu mere integreret. Derfor er jeg også meget taknemmelig for, at de har takket ja til tilbuddet, og så er de meget glade og taknemmelige for, at vi vil investere den her tid i at gøre dem bedre til dansk,” siger Pia Søgaard.

Efter kun få ugers undervisning har Pia Søgaard allerede observeret en betydelig fremgang efter implementeringen af danskundervisningen.

“Det er nogle modige medarbejdere, og det er dejligt at opleve, at de giver sig i kast med det danske, når jeg møder dem på gangen, og at de glædeligt fortæller om danskundervisningen,” siger Pia Søgaard.

Medarbejdere-i-HimmerLand-takker-ja-til-danskundervisningAlle medarbejdere, der har sagt ja til danskundervisningen er
blevet screenet, så alle starter på det niveau, der passer til dem.

Danskundervisningen blev påbegyndt den 2. maj, og forløber sig over 70 lektioner frem til jul. Forinden undervisningsforløbet blev igangsat gennemgik hver enkelt af de 17 medarbejdere fra Housekeeping en screening, der havde til formål at afklare deres niveau for at sikre det bedst mulige grundlag for læringen og udviklingen.

En spændende opgave

VUC i Aars var villige til at hjælpe med kort varsel, og står dermed for undervisningsforløbet, som er strikket sammen af Rådgiver for Erhverv og Uddannelse i VUC, Kristian Skiver.

Medarbejdere-i-HimmerLand-takker-ja-til-danskundervisningKristian Skriver fra VUC er glad for at kunne hjælpe.

“Det er det, vi er til for. Det er blandt andet for at hjælpe tosprogede. Derfor synes jeg også kun, det er godt, når lokale virksomheder vil være med til at give deres medarbejdere et sådant tilbud,” siger Kristian Skriver og fortsætter:

“Det er en spændende opgave – og med et sted som jeres med lækre faciliteter, er det fedt, at der er mulighed for at tilbyde undervisning på stedet.”

Fakta om danskundervisningen:

cloche-primary
Booking

Er du i tvivl? Så kontakt os

close-w
Luk
close-w
Luk
search Søg
cloche-w Book nu
  • +45 9649 6100
  • kontakt@himmerland.eu