Bæredygtighed

Ansvarlighed i HimmerLand

HimmerLand ønsker at tage et socialt ansvar, ved at bidrage positivt til at tage hånd om naturens ressourcer, som er helt centralt for HimmerLand naturskønne placering. Ud over et skarpt miljømæssigt perspektiv, skaber HimmerLand anstændige jobs, hvor et sundt arbejdsmiljø og udvikling af den enkeltes faglige kompetencer er i fokus.

Verdensmål

HimmerLand har udvalgt tre verdensmål, som der arbejdes ud fra. Disse understøtter den bæredygtige retning i HimmerLand, og favner både, social- økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed.
De sikrer at vi har rettet vores bevidsthed, på de områder hvor vi kan gøre en betydelig indsats, både i det daglige arbejde og ved større tiltag. Dermed tager vi del i det samfundsansvar vi har,
i henhold til at bidrage til en mere bæredygtig verden.

De tre udvalgte verdensmål som HimmerLand vil have særligt fokus på i den daglige drift er:

Code of Care – Social Ansvarlighed

I HimmerLand er det vigtigt, at vi anvender vores menneskelige ressourcer på bedst mulig vis, samtidig med at vi tager et socialt ansvar for mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Vi har valgt at være ambassadør for Vesthimmerlands Kommune i et samarbejde om Code of Care og at være virksomhedscenter. I denne rolle har vi fokus på at tage et socialt ansvar for at få selv de svageste lønmodtagere ud på arbejdsmarkedet, så de kan få et indhold i tilværelsen og føle at de bidrager til fællesskabet. Dette har i praksis ført til ansættelser i HimmerLand i flere af vores afdelinger og længerevarende praktikforløb med henblik på ansættelse i HimmerLand.
HimmerLand er ejet af Lars Larsen Group, som har stor fokus på Sustainability og Responsability. I HimmerLand arbejder vi ud fra og følger politikkerne i Lars Larsen Group ”Employee Code of Conduct”.
Læs mere herom på:

https://larslarsengroup.com/responsibility

Mad med omtanke

I HimmerLand arbejder vi med omtanke for mad, gennem ansvar for miljøet og naturens resurser.

Vand er en vigtig ressource, og vi serverer derfor kun vand fra hanen. Vi har fokus på at købe fra lokale producenter og indkøber hovedsageligt råvarer efter sæson. Kaffen vi serverer, er Fairtrade, og vi bestræber os dagligt på, at vores fisk er MSC- og ASC-mærket, eller fra lokale producenter.

Som en naturlig del af vores arbejde med ansvarlighed og et bæredygtigt fokus, er bekæmpelse af madspild en vigtig del af den daglige arbejdsgang. Ud over en effektiv produktion af mad, med fokus på brug af hele råvaren, har vi implementeret tiltag, der reducerer madspild:

Vi serverer begrænset portioner til børn, med mulighed for gratis opfyldning

Vi har potionsanretninger på vores morgenbuffet

Vi har indført mindre tallerkner til vores buffet, for at opfordre gæsten til mindre portioner ad gangen

Vi tilbyder vi vores gæster doggybags.

Som vores F&B Chef Daniel Ditman Pedersen siger, ”[…] det ikke nok at have høje gastronomiske ambitioner, hvis ikke det går hånd i hånd med et miljøvenligt fokus”.

Certificeringer i HimmerLand

cloche-primary
Booking

Er du i tvivl? Så kontakt os

close-w
Luk
close-w
Luk
search Søg
cloche-w Book nu
  • +45 9649 6100
  • kontakt@himmerland.eu