Få et overblik over vores indsatser
I HimmerLand går vi engageret ind i, hvordan vi kan arbejde med bæredygtighed.
Vi lægger vægt på miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed, hvilket tydeligt afspejles i vores tre kerneværdier inden for bæredygtighedsstrategien: Passion, Ansvarlighed og Købmandsskab.
Denne tilgang præger, og berører alle vores afdelinger, og det er kernen i vores måde at arbejde på.
Passion
Vi søger hele tiden løsninger som sikrer vores drift optimale vilkår for at arbejde med bæredygtighed.
Vi har fokus på innovative løsninger som kan minimere vores forbrug af ressourcer.
Vi har et tæt samarbejde med vores leverandører, som er valgt med omtanke for den fortsatte bæredygtige udvikling af vores gæsteoplevelser.
Hvad gør vi?
- Vi har installeret 3.200m2 solceller på resortets bygninger
- Vi har lavet vandreducerende tiltag i spaens rensningssystem, hotellets blandingsbatterier og greenkeeperne har et waste to water anlæg, der genbruger 90% af vandet til rengøring af deres maskiner
- Afskaffet engangsprodukter i plast til servering i buffeterne
Ansvarlighed
Vi tilbyder alle medarbejdere tryghed i ansættelsen via overenskomst, ordentlige arbejdsvilkår og mulighed for udvikling.
Vi arbejder aktivt ind i vores netværk for at hjælpe mennesker som er på kanten af jobmarkedet.
Vi tilbyder attraktive elevpladser som sikrer fremtidens faglærte arbejdskraft.
Hvad gør vi?
- Vi samarbejder med Social Ansvarligt Vækst, hvor vi hjælper mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer med at komme i job
- Vi uddanner elever for at sikre fremtidens faglærte arbejdskraft, og vi hjælper praktikanter med en god start på arbejdsmarkedet
- Vi udvikler løbende vores personale med faglige forløb, uddannelsesmuligheder og sprogkurser
Købmandsskab
Vi arbejder organiseret med indkøb, affald, personale mm. via konkrete politikker.
Ved brug af relevante certificeringer via 3. part ønsker vi at understøtte vores overordnede strategi.
Vi arbejder målrettet med skabelsen af systemer som skal levere fremtidens nøgletal.
Hvad gør vi?
- Vi sparrer løbende med vores udvalgte leverandører omkring innovative løsninger til at forbedre vores resurseforbrug
- Strategisk samarbejde med blandt andet affaldshåndterings-leverandør, som kan levere de nødvendige data på mængderapporter
- Løbende rapportering til vores udvalgt certificeringer som, Svanemærket, Daka ReFood, Gren Key og Det Økologiske Spisemærke
Verdensmål
HimmerLand har udvalgt tre verdensmål, som vi arbejder ud fra. Disse understøtter den strategiske indsats, som HimmerLand arbejder ud fra i forhold til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
De sikrer, at vi har rettet vores bevidsthed på de områder, hvor vi kan gøre en betydelig indsats, både i det daglige arbejde og ved større tiltag.
7. Bæredygtig energi
I HimmerLand er der særligt fokus på effektiv brug af vand og energi. Vi benytter besparende systemer, som LED-belysning, CTS behovsstyret varme og energi, samt genanvendelse af spildevand. Vi anvender vedvarende energikilder i form af vores 3.200m2 solceller.
8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
Vi skaber anstændige jobs, med fokus på et rummeligt arbejdsmiljø. Det prioriteres at udvikle medarbejdernes faglige kompetencer ved blandt andet at efteruddanne personalet, samt tage hånd om de unge mennesker ved at tilbyde elevpladser i flere afdelinger. Vi har en AMO-gruppe, som arbejder med arbejdsmiljøet, og derudover udføres der en årlig trivselsundersøgelse.
12. Ansvarlig forbrug og produktion
I dagligdagen arbejdes der i HimmerLand med ansvarligt forbrug og produktion, hvor der er fokus på en fornuftig drift. Vi bestræber os på en cirkulær tankegang, som skal sikre en bedre forvaltning af ressourcer gennem genanvendelse og affaldsforebyggelse. Ansvarligt forbrug og produktion i HimmerLand omfatter vandreducerende og energibesparende tiltag, affaldssortering, reducering af engangsartikler samt fokus på minimering af madspild.
Svanemærket
Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke og blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Svanemærkede hoteller skal opfylde ambitiøse miljøkrav ved at tage et helhedsgreb om miljøarbejdet knyttet til energi, vand, mad, affald, biodiversitet, kemikalier og indkøb. HimmerLand har arbejdet struktureret og aktivt med at reducere sit forbrug af ressourcer og optimere driften. Vi er i HimmerLand derfor meget stolte af, at vores konference, hotel og tre restauranter nu lever op Svanemærkets krav. For at opnå Svanemærket betyder det blandt andet, at vi arbejder aktivt med forebyggelse af madspild, vand- og energireducerende tiltag, kildesortering og miljømærkede rengøringsartikler. Derudover arbejder vi aktivt med miljøledelse og medarbejderinddragelse, hvilket betyder, at udvalgt personale fungerer som ambassadører for det løbende arbejde med vores svanemærke-certificering. I HimmerLand påtager vi os således et ansvar ved at arbejde med bæredygtige tiltag for på den måde at minimere den samlede miljøbelastning.
Green Key
I HimmerLand kan vi være stolte af at arbejde seriøst med bæredygtighed, og denne indsats blev i 2021 anerkendt med HORESTAs Green Key-miljømærke. Dette indebærer, at vi lever op til en række konkrete miljøkrav, hvilket sikrer, at vi gør en ekstra indsats for at passe på miljøet, og arbejde bæredygtigt. Green Key er i dag turismens mest udbredte miljømærke, med fokus på, at der ikke bliver gået på kompromis med kundernes gode oplevelse og kvaliteten. Green Key har et bredt fokus på bæredygtighed, der både har et skarpt miljømæssigt perspektiv i henhold til effektiv brug af naturens ressourcer og ansvarligt produktion. Herunder omfatter de største fokusområder, bæredygtig energi og vand, affald som en ressource, bæredygtig mad samt et godt arbejdsmiljø.
Det Økologiske Spisemærke – Bronze
Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld, sølv og bronze. I HimmerLand har vi det økologiske spisemærke i Bronze, hvilket betyder at 30-60% af alt indkøbt mad og drikke er økologisk. Det sikrer derfor at vi i HimmerLand tager et ansvar for en bred vifte af hensyn inden for miljø, dyrevelfærd og biodiversitet.
DAKA Refood
Gennem vores aftale med DAKA ReFood er HimmerLand ReFood certificeret. ReFood mærket er en ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, som gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. Herved afhentes alt vores madaffald og fritureolie som genanvendes til grøn energi, næringsrig gødning og biodiesel, med sigte om en mere cirkulær økonomi. Refood mærket er en tillidsbaseret certificering, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.